Ons team

Bea van de Brink

Groep 1/2

Mijn naam is Bea van den Brink, ik ben getrouwd en we hebben één dochter. We wonen in Aldtsjerk.

Al meer dan 10 jaar sta ik aan de Nynke van Hichtumschool. Op de woensdagochtend heb ik groep 2 onder mijn hoede en op de middag komen de kinderen van groep 3 daar ook gezellig bij. Op donderdag sta ik voor de groepen 1 en 2. Deze dag is ook de “Fryske dei”, ik probeer dan de lessen zoveel mogelijk in het “ Frysk” te geven. Ik werk samen met een gezellig team met veel plezier op deze ruime en lichte school.

Franca van der Meulen

Groep 1/2

Hallo,

Ik ben Franca van der Meulen-Lap. Echtgenoot, moeder van 2 kindjes en wonende in Damwoude.

Op dit moment werk ik 3 dagen in groep 1/2. Samen met juf Bea als duo-collega geef ik de kleuters met veel plezier les. Ook ben ik taalcoördinator van de Nynke. Tevens ben ik voorzitter van onze medezeggenschapsraad.

Anna de Haan

Groep 3/4/5

Hallo,

Ik ben Anna de Haan, ben 23 jaar en woon in Twijzel. Ik werk sinds dit jaar met veel plezier op de Nynke van Hichtumschool. Ik sta op maandag, dinsdag, woensdag en om de week op donderdag voor de groepen 3,4 en 5.

Ik ben momenteel bezig met het laatste blok voor mijn opleiding bewegingsonderwijs, zodat ik ook gymlessen in alle groepen mag geven.

Corien Burgler

Groep 3/4/5

Hallo,

Mijn naam is Corien Burgler. Met Dirkjan en onze 2 dochters woon ik in Blije.

Ik werk alweer ongeveer 20 jaar op De Nynke van Hichtumschool. In het begin een heel aantal jaren in groep 3/4, 3 en 4. Daarna ook een hele poos met plezier in de bovenbouw. Dit schooljaar werk ik in groep 3,4,5 en 6.

Ongeveer 5 jaar nu heb ik naast het werk als groepsleerkracht ook de taak als intern begeleider. Als intern begeleider ben ik samen met de directeur verantwoordelijk voor het zorgbeleid op onze school en begeleid ik leerkrachten hierin. Ons doel is om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de zorgbehoefte voor kinderen met (leer)problemen.

Hier ben ik 1 dag in de week voor vrij geroosterd.Naast deze werkzaamheden ben ik voor onze school Rekencoördinator. Binnen Roobol proberen we samen de inhoudelijke kwaliteit van het rekenonderwijs op onze scholen te bewaken en te bevorderen.

Ook zit ik namens het team in de ouderraad. We hebben een zeer actieve en enthousiaste ouderraad die ideeën aandraagt voor en ondersteunt bij schoolse of naschoolse activiteiten.

Al deze taken zijn boeiend en afwisselend. Maar het meest geniet ik nog als ik voor de klas sta en leer en speel met jullie kinderen

Patrick van der Kooi

Groep 6/7/8

Hallo allemaal,

Ik ben Patrick van der Kooi, ben 27 jaar en woon in Veenwouden. Ik werk sinds 2 jaar op de Nynke van Hichtum en ik vind het een hele leuke school. Ik geef dit jaar les aan de groepen 5/6 en 7/8.

Waar ik me dit jaar ook mee bezig houd is de rol van ICT binnen het huidige onderwijs. Samen met een groep van andere leerkrachten van onze stichting komen we geregeld samen om hierover te praten en te kijken hoe we het onderwijs aantrekkelijker kunnen maken en zo richting het 'onderwijs van de toekomst' te kunnen gaan.

Bob Rijpstra

Directeur

Ik ben sinds 1 augustus 2010 met veel plezier werkzaam als directeur op obs Nynke van Hichtum. Daarvoor heb ik veel ervaring opgedaan als groepsleerkracht, remedial teacher, intern begeleider en schoolcoördinator bij het openbaar basisonderwijs op Ameland.
Ik vind het erg belangrijk dat sprake is van een goede communicatie tussen school en ouders. In mijn visie zijn leerkrachten en ouders partners als het gaat om kinderen te begeleiden naar volwassenheid. Elkaar serieus nemen, leren van elkaars ervaringen zijn daarbij belangrijke begrippen.
Ik geef leiding aan een dynamisch team dat bereid is om de mouwen op te stropen om het peil van onderwijs constant op een hoog peil te houden. Verder geloof ik dat ons onderwijs met het gebruik van moderne methoden, ICT en de school als inspirerende en sterke leeromgeving het verschil kan maken. Wij, medewerkers van de Nynke, maken ons hard om dat voor elkaar te krijgen.